Foire du Vin strijkt zevende keer neer in Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 9, 10 en 11 februari vindt in stadion Den Dreef in Heverlee de zevende Foire du Vin plaats. Je maakt er kennis met een 30-tal Franse wijnbouwers die geselecteerd zijn op hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In de rand maak je ook kennis met de lekkerste streekspecialiteiten uit Frankrijk.

Foire du Vin is een wijnbeurs die jaarlijks plaatsvindt op vijf verschillende locaties in Vlaanderen. Eén daarvan is Leuven, meer bepaald stadion Den Dreef in Heverlee. De organisatoren van de beurs hebben een duidelijk doel voor ogen: de wijnliefhebber in contact brengen met de wijnbouwer, zodat hij op een aangename en educatieve manier een ruim aanbod wijnen met een goede prijs-kwaliteitverhouding kan ontdekken. Tijdens Foire du Vin kan je vrijuit proeven en vergelijken, en vragen stellen aan de standhouders, veelal kleine, onafhankelijke wijnboeren met veel liefde voor het vak. Zo ontdek je de mens en het verhaal achter je favoriete wijnen. En wat je lekker vindt, kan je kopen en meteen meenemen.

Naast een breed gamma wijnen kan je tijdens de beurs ook kennismaken met Franse streekspecialiteiten, zoals kazen uit de Savoie, foie gras van Gascogne, hespen en andere vleeswaren uit de Haute Ardêche. Ook champagne en oesters staan op het menu.

Praktisch

Er is volop gratis parking voor de deur, en de scouts staan klaar om je te helpen bij het inladen. Foire du Vin vindt plaats op vrijdag 9 (17-21 uur), zaterdag 10 (11-20 uur) en zondag 11 (11-18 uur) februari in stadion Den Dreef, Kardinaal Mercierlaan in Heverlee. De toegang bedraagt 6 euro, degustatieglas inbegrepen. Meer info: www.foireduvin.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans