Financieel beheerder OCMW dient bezwaar in tegen eigen werkgever Open Vld: “Juridische en financiële problemen”

Bart Mertens
2 jaar geleden
851 Views
door Bart Mertens

De financieel beheerder van OCMW Leuven heeft bezwaar ingediend tegen de oprichting van het zorgbedrijf. Met andere woorden: tegen zijn eigen werkgever…Volgens Open Vld Leuven deed hij dat omdat er juridische en financiële problemen zijn bij de oprichting van het zorgbedrijf. OCMW-voorzitter Herwig Beckers zegt dan weer dat de financieel beheerder handelt vanuit persoonlijke motieven.

OCMW Leuven moet op termijn een fusie aangaan met de stad Leuven en Leuven richt daarom nu al een zorgbedrijf op. Volgens Open Vld verloopt de oprichting van het zorgbedrijf echter problematisch, getuige daarvan het bezwaar dat de financieel beheerder indiende bij de hogere overheid tegen de oprichting. “Kritiek uit eigen rangen dus en terecht”, zegt Rik Daems van Open Vld Leuven. “De bedoeling is om van twee naar één instelling te gaan. In Leuven gaan we nu van twee naar drie instellingen. De stad Leuven gaat weer miljoenen uitgeven die ze niet kunnen investeren in zorg en daar draait het toch om in het zorgbedrijf. Of niet?”

De beslissing tot oprichting is voorlopig geschorst door het intern bezwaar van de financieel beheerder. OCMW-voorzitter Herwig Beckers maakt zich echter geen zorgen. “Open Vld is duidelijk niet goed geïnformeerd. Ik verwacht in oktober groen licht van de hogere overheid. Wat het intern bezwaar: de financieel beheerder handelt vanuit persoonlijke motieven. Hij niet wil overgedragen worden aan het zorgbedrijf. Alles komt in orde volgens de correcte wettelijke bepalingen, ook voor het personeel die hun rechten behouden in tegenstelling tot wat Open Vld beweert.”

Rik Daems

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens