FINALE BEKER VAN BELGIË: Herentals – LEUVEN CHIEFS 10-2

 Voor de vijfde keer in de voorbije 9 jaren haalde IHC LEUVEN de finalewedstrijd om de Beker van België, de eerste editie waarin 2 teams uit 2 verschillende liga’s tegen elkaar uitkwamen: Herentals uit de Nederlandse Eredivise en CHIEFS LEUVEN uit de Belgische Elite League. Gezien het niveauverschil tussen beide liga’s startte Leuven als uitgesproken underdog maar ging de wedstrijd met open vizier aan en speelde zonder complexen met de mix van jongeren en meer ervaren spelers die dit seizoen het mooie weer maken in de Belgische hoogste divisie. Toch verloor de CHIEFS.

 

CHIEFS LEUVEN was ongetwijfeld de best mogelijke tegenstander in dergelijk – verhoudingsgewijs gesproken – van vóór het wedstrijdbegin “scheve” situatie. En met het spelen van de finale behaalde Ice Hockey Club Leuven alvast één van haar seizoensobjectieven. De ploeg hield in de eerste periode gedurende een tiental minuten stevig stand en was ook meerdere malen gevaarlijk. Met nationaal doelman Bjorn Steijlen en 2 van de drie Canadese “pro” importspelers koos Herentals duidelijk het zekere voor het onzekere, want ook in de Kempen bleef de Leuvense vuurkracht van dit seizoen niet onopgemerkt. Bjorn deed wat hij moest doen en stopte alle Leuvense doelpogingen. Na ruim 10 minuten was het een eerste maal raak voor de rood-witten: na een niet bestrafte (cross)checking from behind bleef de puck in de Leuvense zone hangen en HYC maakte gebruik van de verwarring om een eerste keer te scoren. Herentals was bevrijd en overrompelde Chiefs tot een 4-0 ruststand.

 In de tweede en derde periodes speelden CHIEFS regelmatig goed mee en konden Vincent Camelbeeck en Jesse Raekelboom scoren. Periodestanden werden 4-2 en 2-0 waarbij de bij momenten agressieve attitude van enkele HYC spelers voor velen ietwat onbegrijpelijk overkwam, tenzij dan voor de eigen supporters uiteraard.

De ietwat overdreven 10-2 eindstand neemt niet weg dat het sterkste team de wedstrijd vrij vlot won. Opmerkelijk waren de prestaties van onze jonge verdedigers Frank Neven en PJ Wouters en uiteraard betreurde iedereen de afwezigheid van Olivier Bouchard die zonder twijfel veel meer vuur aan de Herentalse schenen had gelegd. Ondanks deze nederlaag, de eerste na 20 opeenvolgende wedstrijden, bleef de sfeer in het jonge CHIEFS team bijzonder goed en werd er achteraf nog een leuk feestje gebouwd.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel