Fietsdieven op heterdaad betrapt

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Een alerte patrouille van het fenomeenteam van de Leuvense politie heeft twee fietsdieven op heterdaad betrapt. De twee mannen van 49 en 58  jaar waren van Charleroi naar Leuven afgezakt en hadden het gemunt op de fietsen uit een fietsenstalling op het Ferdinand Smoldersplein.

In de schaduw van het gerechtsgebouw werden ze opgemerkt terwijl ze aan een fiets aan het prutsen waren. Ze werden meteen ingerekend en bleken een rugzak mee te hebben waar een grote kniptang en twee doorgeknipte sloten in staken. Ze waren niet aan hun proefstuk toe, want de fiets waarmee ze zelf rondreden bleek enkele dagen daarvoor gestolen te zijn aan het Entrepot aan de Vaartkom. Deze gemerkte fiets werd aan de eigenaar teruggegeven. Het duo werd meegenomen door de politie en er werd proces-verbaal opgesteld.

In 2017 registreerde de Leuvense politie 1.713 fietsdiefstallen. Er konden twintig fietsdieven op heterdaad gevat worden. Nog eens 41 anderen werden op basis van verder onderzoek opgespoord. Ook bij het ophalen van verkeerd gestalde fietsen treft de politie geregeld gestolen fietsen aan. Woensdag werden tijdens een ruimingsactie op het Martelarenplein nog 68 verkeerd gestaldefietsen geruimd en overgebracht naar de fietscentrale. Om een teruggevonden fiets bij de eigenaar terug te krijgen is het natuurlijk wel belangrijk dat mensen hun fietsen ook laten graveren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer