Fiets mee met de Warmste Koers in Sven Nys Cycling Center

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Sven Nys Cycling Center neemt met ‘De Warmste Koers’ deel aan De Warmste Week van Studio Brussel. Van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 december kan je in het Sven Nys Cycling Center fietsen voor het goede doel. De opbrengst van deze actie gaat naar Join2Bike, een Leuvense vzw die zich inzet om mensen met en zonder beperking op de fiets te krijgen.

“Iedereen wordt uitgenodigd om minimum een half uurtje te komen fietsen, waarbij de kans bestaat dat dit in het gezelschap van (ex-)renners en andere bekende gezichten gebeurt”, zegt Bert De Wit, schepen bevoegd voor Toerisme in Tremelo.

“In totaal zullen er 10 fietsen maar ook 2 handbikes beschikbaar zijn. De handbikes zetten de enthousiaste en de doelgerichte werking van het goede doel Join2Bike extra in de verf”, stelt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme.

Elke deelnemer fietst minimum een half uurtje en betaalt hiervoor 10 euro. Maar het staat deelnemers uiteraard vrij om ook meer bij te dragen. Mensen kunnen zich laten sponsoren. Wie het meeste sponsorgeld binnen brengt, maakt kans op een mooie prijs.

Bij deelname aan ‘De Warmste Koers’ kan gratis gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches in het Sven Nys Cycling Center. Het belevingscentrum blijft tijdens het event gewoon open. Meer info over het belevingscentrum is te vinden op www.svennyscyclingcenter.be. Tijdens het evenement worden er op de site ook tal van randactiviteiten georganiseerd.

Hoe deelnemen? Vooraf inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op www.toerismevlaamsbrabant.be/dewarmstekoers. Geïnteresseerden kunnen van 21 tot 23 december  2017 echter ook gewoon langskomen in het Sven Nys Cycling Center. Het inschrijvingsgeld en eventueel verzamelde sponsorgeld dient de dag zelf aan de balie van het Sven Nys Cycling Center betaald te worden, dit ten laatste een half uurtje voor je starttijd.

De opbrengst van ‘De Warmste Koers’ gaat integraal naar de Leuvense vzw Join2Bike by Belgian Power. In het beweegproject Join2Bike krijgt inclusie van andersvaliden sportief kleur. Validen en andersvaliden gaan wekelijks samen met de fiets op pad om letterlijk en figuurlijk hoge toppen te scheren. Dankzij de fiets-o-theek Niko kan iedere andersvalide met een gepaste tandem, driewieler of handbike bij de activiteiten aansluiten. Belgian Power vzw koopt deze aangepaste fietsen aan en stelt ze ter beschikking van de leden. Wil je de organisatie beter leren kennen of meefietsen? Surf dan naar www.join2bike.be.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans