Festival Breaking Barriers eert de punk

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

Het Depot viert de 40ste verjaardag van de punk met festival Breaking Barriers. Nog tot en met zaterdag 12 november worden er concerten, fuiven en zelfs een gespecialiseerde punkplatenbeurs georganiseerd op verschillende locaties in de stad.

Van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 november 2016 vindt in Leuven festival Breaking Barriers plaats. Dit festival is een initiatief van muziekcentrum Het Depot om de veertigste verjaardag van punk te vieren. “Het is niet enkel de bedoeling eer te bewijzen aan een aantal pioniers van het eerste uur, maar ook om aan te tonen dat deze muzikale strekking nog steeds relevant is”, zegt Kris Van Poucke.

Vrijdagnamiddag werkt Het Depot samen met diverse lokale organisatoren en horeca-uitbaters om iedereen op verschillende locaties in het stadscentrum de kans te geven zich op het weekend voor te bereiden. Vrijdagnamiddag is er een gespecialiseerde punkplatenbeurs in Café Sport op het Martelarenplein in Leuven. “Vrijdagavond treden vanaf 17 uur zes bands op in Het Depot: The Damned (40th anniversary tour), Ruts DC (eerste Belgisch concert ooit), Goldblade (eerste Belgisch concert ooit), Funeral Dress, The Membranes en Overweight (winnaars van de wedstrijd voor de openingsact). Nadien is er een afterparty met DJ Malcolm Nix”, aldus Kris Van Poucke.

Zaterdag begint het programma in Het Depot al om 14.30 uur met spoken word performances over hun eigen punkervaringen door Kloot Per W (gitarist/producer) en Elvis Peeters (auteur/zanger). Nadien zijn er concerten van Discharge, Zyklome A (eerste concert in 31 jaar), The Mob (volledige originele bezetting), Belgian Asociality (exclusieve set met enkel songs uit hun eerste jaren), Hard Skin en Mick O’Toole (eerste Belgisch concert ooit). Nadien is er een afterparty met DJ’s Malcolm Nix en Sean Forbes (Rough Trade London). Tickets kosten 31/34 euro voor vrijdag en 28/31 euro voor zaterdag. Meer info op www.hetdepot.be/breakingbarriers

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens