Feestzaal Lido verdwijnt mogelijk over twee jaar Studentenwoningen in de plaats

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Illustere feestzaal Lido gaat geen lange toekomst meer tegemoet. De zaal waar menig student zijn eerste danspassen zette of voor het eerst uitging moet in de toekomst verdwijnen voor studio’s. De eigenaar bevestigde dat hij daar een bouwaanvraag voor had ingediend. Hij heeft tot hieromtrent voorlopig nog geen goedkeuring van de stad Leuven gekregen.

Als die goedkeuring volgt, waarschijnlijk komende zomer, dan zal de Lido in de Bogaardenstraat sluiten. De eigenaar heeft twee jaar de tijd om het pand af te breken en er een studentenwoning op poten te zetten. Normaal gezien zal de feestzaal volgend academiejaar zoals vanouds beschikbaar zijn voor fuiven.

De Lido is een absoluut monument in Leuven en wordt vaak gebruikt door studenten om hun fuiven in te organiseren. De zaal kwam in mei 2002 in handen van huidig eigenaar Walter Van Goidsenhoven. Hij kocht het pand van Marie-Claire Kerstens. Zij had het niet zelden aan de stok met de buurtbewoners wegens geluidsoverlast. Het ging van het ene proces naar de zoveelste milieuvergunning. Na investeringen in geluidsisolatie en de inzet van stewards verminderde het protest. Er werd ondanks beroep van de huidige eigenaar een verbod op weekendfuiven ingevoerd.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer