Feestelijke inhuldiging van Tafelrond Vrijdagavond klank- en lichtspel op Grote Markt

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Het Tafelrond in Leuven moet een ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw worden en om die doelstelling waar te maken rekent eigenaar Jan Callewaert op topchef Wouter Van der Vieren en general manager Yannick Bouts. De langverwachte opening van Tafelrond stond vanavond op de agenda. Morgen, vrijdag, is er voor de gelegenheid een klank- en lichtspel op de Grote Markt.

Opening TafelrondHet historische gebouw uit de 15de eeuw op de Leuvense Grote Markt zal een designhotel, een wellness, een toprestaurant, vergaderzalen en zelfs een opnamestudio herbergen. Het restaurant, met als naam Tafelrond, opent de tweede helft van deze maand. Het hotel, The Fourth, opent pas na de zomer de deuren. De komst van Tafelrond betekent volgens schepen Dirk Vansina (CD&V) een impuls voor de stad Leuven, waar jaarlijks zo’n 400.000 toeristen en zakenlui overnachten. Met 44 kamers, 175 couverts waaronder ook private dining, een binnentuin en oranjerie, een wellness en opnamestudio in een designkader zal Tafelrond de aantrekkingskracht van de regio alleen maar vergroten volgens eigenaar Jan Callewaert. “De Leuvense kenniseconomie trekt veel mensen uit het buitenland aan. Tafelrond wordt dan ook een ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw. Een plek waar verschillende generaties en leefwerelden elkaar ontmoeten. Kortom: de toekomst, verpakt in een historisch kader.”

TafelrondDe dagelijkse leiding geeft Jan Callewaert aan general manager Yannick Bouts en topchef Wouter Van der Vieren. “Met de ervaren tandem Bouts/Van der Vieren aan het roer heeft Tafelrond alles in huis om de horeca-industrie zowel nationaal als internationaal te dynamiseren en te innoveren”, aldus Jan Callewaert. Bouts deed onder meer ervaring op in onder meer Marriott, Holiday Inn & Crowne Plaza en hotelgroep Flanders Hotel Holding. Topchef Van der Vieren leidt het restaurant. Hij verdiende zijn sporen de in zijn eigen zaak Clandestino, The Wy Brussels (Mercedes House) en als chef-kok voor Piet Huysentruyt in Likoké in Frankrijk. De opening van Tafelrond creëert eveneens een 30-tal nieuwe jobs.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens