Feest mee met Jan Hautekiet en Ben Crabbé voor het goede doel

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vzw Zorgcirkels Jongdementie organiseert op 23 mei een tweede benefietconcert. Onder andere Jan Hautekiet, Ben Crabbé, Guy Swinnen en Big Bill zakken die avond af naar concertzaal Het Depot. Ook Leuvenaar Jeroen Meus steunt het goede doel door langs te komen met ‘Würst on Tour’.

Jongdementie is een ziekte die relatief weinig aandacht krijgt, al komt ze vaak voor en treft ze mensen genadeloos. Daarom organiseert vzw Zorgcirkels Jongdementie al voor de tweede keer een benefietconcert. Niet alleen om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte, maar ook om ze wat meer bekend te maken bij het grote publiek.

Vorig jaar vond de eerste editie van de benefiet plaats. Jan Hautekiet concerteerde met De Laatste Showband in een stampvolle Leuvense Schouwburg. Met de opbrengst werd een VW Transporter gekocht waarmee de bezoekers van het ontmoetingshuis op uitstap kunnen gaan.

Voor de tweede editie dit jaar was de Schouwburg te klein. Daarom besloten de initiatiefnemers om uit te wijken naar Het Depot. Deze keer gaan ze voluit voor ‘coverambiance’. Jan Hautekiet en Ben Crabbé zijn – als ambassadeurs van de Zorgcirkels Jongdementie – de rode draad doorheen het verhaal. Zij brengen samen met The Philips een live concert met andere toppers als Filip Bollaert, Bert Embrecht, Henri Eylen, Eline De Munck, Guy Swinnen en Big Bill. Na het concert worden de gasten ontvangen door ‘Würst on Tour’ by Jeroen Meus.

Momenteel gingen er al meer dan 700 tickets de deur uit, mede dankzij de steun van 50 ‘official partners’. Toch gaat de organisatie voor een “vol Depot”. Tickets zijn enkel nog te koop bij Mertens Schoenen of via de ticketlink van Het Depot die je kan bekomen via erik@mertensschoenen.be.

Meer info: www.zorgcirkelsjongdementie.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans