Extra rijstrook voor vlotter verkeer aan rotonde Aarschotsesteenweg

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
577 Views
door Kirsten Bosmans

De Vlaamse overheid heeft plannen om in 2018 werken uit te voeren aan de Steenweg op Holsbeek en de rotonde met de Aarschotsesteenweg in Rotselaar. De rotonde krijgt er een by-pass bij, kwestie van het verkeer op de steenweg vlotter te laten verlopen. En fietsers op de steenweg krijgen veiliger fietspaden.

De files tussen het op- en afrittencomplex op de grens van Holsbeek en Leuven richting de rotonde met de Aarschotsesteenweg zijn bijna legendarisch. Tijdens de spitsuren sta je altijd in de file; zo erg zelfs dat er aan de verkeerslichten komende van Holsbeek bijna geen doorkomen aan is. Maar daar wil de Vlaamse overheid nu verandering in bengen.

Holsbeek1Ten eerste zal ze een by-pass realiseren op de rotonde in Rotselaar. Verkeer dat uit de richting van Holsbeek komt en rechtsaf wil draaien richting Aarschot, heeft in de toekomst een extra rijstrook ter beschikking. Dit moet het verkeer op de steenweg een stuk versoepelen. Ten tweede wordt de volledige steenweg, over een afstand van 1,5 kilometer, volledig vernieuwd met veilige fietspaden. Vandaag is de enige fietsinfrastructuur een smal fietspad net naast de rijweg. De nieuwe, veilige fietspaden zullen niet alleen een belangrijke verbetering beteken voor de vele scholieren van het Montfortcollege, maar ze zullen ook pendelaars uit deze drukke regio overtuigen om de auto te laten staan en de fiets te nemen. Tot slot wordt ook de toegang tot het Wingepark heringericht.

Minder hinder

De Vlaamse overheid belooft minder hinder door de werken te laten aansluiten op een project van Aquafin aan de andere kant van de E314. Voor Wegen en Verkeer met haar herinrichting begint, zullen Aquafin (werken collector) en Infrax (werken gescheiden rioleringsstelsel) ook in dit deel van de Steenweg op Holsbeek werken uitvoeren. De rioleringswerken en de bovengrondse herinrichting worden gelijktijdig uitgevoerd zodat de omwonenden en weggebruikers niet tweemaal gehinderd moeten worden op korte tijd.

Infoavond

Op 21 maart vond in Rotselaar een infoavond plaats over de herinrichtingswerken aan de Steenweg op Holsbeek. Die zullen na de  zomer van 2018 beginnen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans