Extra politiecontroles tijdens krokusvakantie

Het voorbije weekend werd tijdens de actie Veiligheid Centrum (VC) een verhoogd aantal politiepatrouilles ingezet. Ook een drugshond van de federale politie was van de partij. In totaal werden 13 pv’s opgesteld wegens drugbezit en 1 voor drugdealen. Tijdens de week van de krokusvakantie worden elke nacht extra overlastpatrouilles ingezet. Traditioneel zakken tijdens deze schoolvrije week een groot aantal scholieren naar het centrum af om er zich in het studentenleven te gooien. Bovendien wordt op donderdag op de Oude markt de Snowedition van het studentenwelkom georganiseerd, wat ook op scholieren een grote aantrekkingskracht zal uitoefenen. 

 

Voor de weekendcontrole werden 20 personeelsleden ingezet waaronder verschillende inspecteurs van de lokale opsporingsdienst in burger. Omdat de lokale politie zelf nog op zoek is naar een drugshond werd ook voor deze actie een beroep gedaan op de drugshond van de federale politie. De hond ontdekte in één gecontroleerd voertuig een tiental zakjes met verschillende soorten drugs. Ten laste van de bestuurder werd pv opgesteld wegens het dealen van drugs. 13 andere personen kregen een pv omdat ze in bezit waren van een hoeveelheid drugs voor eigen gebruik.

34 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Daarvan hadden er 3 te veel gedronken. Daarnaast kregen 22 bestuurders een pv voor uiteenlopende verkeersovertredingen. De patrouilles versleepten ook 5 wagens waarvan eentje wegens niet-verzekering.

Een gauwdief die in een café op de Oude Markt met zijn handen in de handtas van een van de klanten werd betrapt, werd door de politie opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Bij de man, die beweerde in Frankrijk te wonen maar enkele dagen in ons land verbleef, werden tijdens een fouille 4 gsm’s aangetroffen. Daarvan bleken er 3 eerder gestolen te zijn. Het parket werd verwittigd en besliste de man te dagvaarden in snelrecht.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel