Ertzberg bezorgt kansarmen opnieuw een “rijke” Kerst

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense stadsontwikkelaar Ertzberg, bekend van de duurzame stadswijk Tweewaters aan de Vaartkom, steunt voor het achtste jaar op rij het kerstdiner van buurtwerk ’t Lampeke in het buurthuis, en voor de zevende keer het kerstdiner van Poverello Leuven.

Wat acht jaar geleden begon als een kerstdiner voor 25 kansarmen is vandaag uitgegroeid tot een mooie Leuvense traditie waar meer dan 250 kansarmen volop van kunnen genieten. Op kerstavond verzorgen de medewerkers van Ertzberg een viergangenmenu voor de gasten van ’t Lampeke. Op kerstdag is het de beurt aan Poverello Leuven. Zij mogen afzakken naar OHL voor hun kerstdiner want de voetbalclub stelt ook dit jaar haar vip-ruimtes ter beschikking.

Uniek samenwerkingsverband 

Het kerstdiner is het jaarlijkse sluitstuk van de structurele samenwerking tussen Ertzberg en ’t Lampeke. In 2011 zijn beiden met een uniek initiatief gestart: de Human Capital Card. Deze creatieve samenwerking bestaat erin dat Ertzberg op afroep haar medewerkers ter beschikking stelt van de vereniging. Zij worden ingezet op vraag van de coördinatoren van ‘t Lampeke in functie van de heersende behoeftes. Het gaat vooral over vakdomeinen die niet behoren tot de dagdagelijkse activiteiten van de vereniging en waarvoor zij veelal niet over de juiste mensen & middelen beschikt. Het betreft onder andere juridisch advies, communicatie, ICT, projectmanagement en strategische beslissingen. ’t Lampeke kan op elk moment zowel beroep doen op de medewerkers als op de infrastructuur van Ertzberg. Met dit uniek samenwerkingsverband wonnen beide organisaties de Europese Sustainable Partnerships Award in 2013.

De afgelopen vijf jaar werd op de Human Capital Card jaarlijks een tegoed van 50.000 euro opgeladen, 25.000 euro aan manuren en 25.000 euro in geld, goed voor een ondersteuning van 250.000 euro.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans