Erik Vanderheiden (CD&V): “Ik ben niet ouderwets”

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

Schepen Erik Vanderheiden (CD&V) is in zijn gat gebeten door N-VA-gemeenteraadslid Katelijne Dedeurwaerder. Die laatste noemde de schepen “achter en ouderwets” omdat hij al te veel trouw zou zweren aan stadscommunicatie op papier. Dat lokte bij de schepen van Communicatie de reactie uit dat het “ook altijd wel iets is met N-VA”.

Politiek is een steekspel met woorden en hoe dichter we bij de gemeenteraadsverkiezingen komen hoe erger dat het doorgaans wordt. In de Leuvense gemeenteraad kregen we zopas een mooi voorbeeld hoe het spel tussen oppositie en meerderheid wordt gespeeld. N-VA-gemeenteraadslid Katelijne Dedeurwaerder liet optekenen dat schepen van Communicatie Erik Vanderheiden (CD&V) “achter en ouderwets” is omdat hij teveel inzet op stadscommunicatie op papier. “De stad Leuven besteedt jaarlijks zo’n 400.000 euro aan papier om de burger te informeren. Folders, brochures, stadsmagazine LVN…En van al die publicaties verdwijnt 85 % quasi meteen in de prullenmand. In de 21ste eeuw zoeken veel Leuvenaars hun informatie op via het internet. Ik vraag me af of het stadsbestuur al in die eeuw is beland”, aldus Katelijne Dedeurwaerder.

N-VA liet ook optekenen dat de website van de stad Leuven niet aantrekkelijk is en dat er belangrijke informatie ontbreekt. Schepen Vanderheiden was niet gediend met de kritiek en weerlegt de beweringen van de oppositiepartij. “Ik ben zeker niet achter en ouderwets. De stad Leuven heeft al veel zaken gedigitaliseerd maar niet iedereen is vertrouwd met het internet. N-VA wil dat we de burger zelf laten beslissen of ze de communicatie digitaal of op papier willen ontvangen. Dat is niet haalbaar in de praktijk. Of moet ik misschien een sticker laten maken met de boodschap ‘Geen stadsinfo’ en die verdelen onder de inwoners? Het is ook altijd iets met N-VA. De ene keer informeren te weinig, de andere keer teveel. Weten ze het zelf nog wel?”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens