Elf bewoners op straat na waterlek

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In de Vanden Tymplestraat in Leuven heeft zich zaterdagochtend rond 4.50 uur een waterlek voorgedaan. Dat gebeurde in een appartementsgebouw van zes verdiepingen. De elf bewoners moesten geëvacueerd worden.

Het probleem werd veroorzaakt door een lek in een boiler in een van de appartementen op de zesde verdieping. Het water sijpelde via de buren en de plafonds door tot de benedenverdieping. Omwille van brandgevaar moest iedereen geëvacueerd worden en werd het gebouw tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Elf bewoners moesten een ander onderkomen zoeken: de meeste van hen gingen naar familie of vrienden. Twee bewoners – een 65-jarige man en een 89-jarige vrouw – werden opgevangen in het ziekenhuis.

Een noodplanambtenaar van de stad werd in kennis gesteld. Een elektricien voerde de hele zaterdag herstellingswerken uit. Omdat een keuringsfirma een attest moest afleveren, kan het pand pas vandaag vrijgegeven worden. Tot dan mogen bewoners er niet in, uitgezonderd om wat kledij op te halen, dit onder politiebegeleiding. In de tussentijd werden er bouwdrogers geplaatst.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans