Eindronde open na verlies OHL

Wie dacht dat de buit voor OHL in de eindronde al binnen was kwam na de thuispartij tegen Sint-Truiden bedrogen uit. Of de ploeg uit Leuven een extra jaartje in topklasse kan schitteren hangt momenteel af van de tegenstand, Eupen staat op kop met zes punten. Leuven staat gedeeld tweede met Moeskroen-Peruwelz, samen hebben ze vier punten. Zelfs Sint-Truiden is met drie punten nog niet uitgeschakeld. 

Op voorhand leek het gewonnen spel; een thuismatch tegen het nog puntenloze STVV.

Tijdens hele match werd er geklaagd op de wedstrijdleiding, zowel thuis- als uitploeg maakten aanspraak op een penalty. Zeker OHL had reden tot spreken. De zenuwen gierden door de kelen en dat leidde tot holderdeboldervoetbal. In de tweede helft waren de Kanaries enkele keren dichtbij een treffer. Toen Somé de bal kreeg na wat geschermutsel in de Leuvense defensie scoorde hij vanaf vijfentwintig meter. Beide ploegen beëindigden de match met tien, namens OHL kreeg Karuru het rode karton onder de neus geduwd. Dat bewijst dat er ondanks de inzet soms van geen voetbal sprake was. De thuisploeg lanceerde nog een slotoffensief op de Truiense doelman, zonder resultaat echter. In deze eindronde heeft iedere ploeg al eens gewonnen en liggen alle mogelijkheden nog open.

De heilige regel die zowel in de Champions League als in de eindronde van toepassing is, is dat je de thuismatchen moet winnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel