Eindelijk nieuwe geluidsschermen langs E314 in Wilsele

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
445 Views
door Kirsten Bosmans

Goed nieuws voor de inwoners van Wilsele en Wijgmaal. Eindelijk komen er nieuwe geluidsschermen langs de E314. De werken starten begin 2018, aansluitend op de werken aan het viaduct in Wilsele.

“Al jaren hebben we hier op aangedrongen bij de Vlaamse overheid. Elke vergadering met Agentschap Wegen & Verkeer bracht ik dat ter sprake, ook op vraag van de buurt. Het geraas van de snelweg zorgt voor veel overlast in Wilsele en is zelfs tot in Wijgmaal hoorbaar”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. “Betere en hogere geluidsschermen, over de hele lengte van de snelweg in Wilsele, waren broodnodig. Ik ben blij dat de bevoegde instanties dat nu ook inzien.”

“We zijn heel tevreden dat onze inspanningen iets opbrengen: vanaf de Mechelsesteenweg tot voorbij het Vuntcomplex komen er nieuwe en hogere geluidsschermen. De woonwijken krijgen zo meer rust”, aldus Robbeets.

Ook in 2018 plant AWV, dat bevoegd is voor de snelweg, grote onderhoudswerken en de aanleg van een spitsstrook op de E314 in Wilsele. Daarna zal de snelheid verlaagd worden tot 90 km per uur.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans