Eindejaarscorrida Leuven verwacht 6.500 lopers

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De voorinschrijvingen voor de Eindejaarscorrida lopen nog tot morgen. Tot enkele dagen geleden schreven zich al meer dan 500 lopers in. In totaal wordt op zondag 31 december het maximum van 6.500 deelnemers verwacht in het centrum van Leuven.

DCLA heeft samen met de stad Leuven een parcours van 4 km, 8 km en 12 km uitgewerkt door het mooie historische centrum. De Bondgenotenlaan fungeert als startplaats en met aankomst op het majestueuze Ladeuzeplein wordt er ook voldoende plaats voor supporters gecreëerd. Kleedkamers, douches en sportzakbewaring zijn er in sporthal De Rijschool.

De kinderloop, met vertrek om 9.15 uur, blijft behouden in zijn gekende vorm. Sport doen is wat telt en elke jonge deelnemer krijgt dan ook bij de start een T-shirt en bij aankomst een medaille. De kinderloop wordt begeleid door verschillende DCLA-atleten die het afgelopen seizoen een internationale selectie behaalden op diverse kampioenschappen.

Vervolgens starten om 9.30 uur de lopers voor de 4 km. Om 10 uur is het tijd voor de grote massa op de 8 km en om 1.45 uur is de 12 km aan de beurt. Door de parcoursaanpassingen en het tijdsschema is inhalen van tragere lopers niet nodig. Het is bovendien de 20ste editie en dat in het jaar dat DCLA 75 jaar bestaat.

Alle lopers krijgen bij aankomst een fles wijn (de min-16-jarigen krijgen een niet-alcoholisch aandenken). De tijd wordt geregistreerd via een RFID-chip.

Ook de supporters worden verwend met een grote verwarmde tent op het Ladeuzeplein, een stand waar ook niet-lopers het beste van zichzelf kunnen geven. Verschillende percussiebands langs de omloop en een grote spionkop aan het CM kantoor in de Leopoldstraat maken het voor supporters en lopers alleen maar aangenamer. Ook nu weer zullen veel lopers verkleed van start gaan en zo de gezelligheidsfactor alleen maar verhogen!

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans