Einde in zicht voor files op E314 richting Aarschot?

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Minister Ben Weyts (N-VA) heeft bekend gemaakt dat de Vlaamse regering volgend jaar geld zal uittrekken om een spitsstrook te voorzien op de E314 richting Aarschot. Hij zei dat in antwoord op een vraag van Kamerleden Karin Brouwers (CD&V) en Yasmine Kherbache (SP.A).

Enkele jaren geleden kreeg de E40 tussen Brussel en Leuven een spitsstrook (de pechstrook die op drukke momenten wordt opengesteld) en de E314 tussen Heverlee en Kessel-lo een weefstrook (rijbaan die wordt doorgetrokken van de oprit tot aan de volgende afrit). Belangrijke ingrepen die een deel van het fileprobleem instant oplosten. Maar al snel werd duidelijk dat files zich bleven ophopen omdat de weefstroken in Kessel-lo stopten, terwijl de grote drukte op de E314 pas in Aarschot afneemt.

Conclusie: de weef- of spitsstroken moeten doorgetrokken worden tot in Aarschot. Maar aanvankelijk wilde de Vlaamse regering daar niet veel van weten. Te duur, en te weinig middelen ter beschikking. Maar nu lijkt ze haar mening dan toch te herzien. In 2017 maakt de regering geld vrij om een spitsstrook in te richten in de richting van Aarschot. Dat bevestigde minister Weyts tijdens de Kamercommissie Mobiliteit en Openbare werken.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans