Eind 2017 is nieuwe brug over Vaart af

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Zoals eerder bekend raakte werd de opening van de gerenoveerde Vaartkombrug voor fietsers en voetgangers verhuisd naar eind oktober. De nieuwe brug zou dan weer wel perfect op schema zitten en eind 2017 klaar zijn aldus Waterwegen en Zeekanaal NV.

De werken werden verlengd tot eind oktober daar bij het uittesten van de hefbrug er technische problemen aan het licht waren gekomen. Om de verkeersontsluiting rond de Vaartkom in Leuven te verbeteren, bouwt Waterwegen en Zeekanaal NV ook nog een tweede brug voor het verkeer in de richting van de Zoutstraat en Diestsevest. Het kostenplaatje van het project is om en bij de 2,7 miljoen euro.

Deze tweede brug zal naast de oude Vaartkombrug gebouwd worden. Het betonwerk is daarbij afgerond en de aandrijving van het brugdek wordt momenteel uitgebouwd en getest. Nadien zal de weg er verhard worden, dat is werk voor de komende weken. Daarna zullen er slagbomen, leuningen en verlichting geplaatst worden.

Eind 2017 zou de brug in principe gebouwd moeten zijn. Voor de opening moet men nog wachten tot de brug ingeschakeld kan worden in de nieuwe verkeersafwikkeling rond de Vaartkom en het Engels Plein.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer