Eerste vier omgevingsvergunningen in provincie Twee in Leuven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De provincie Vlaams-Brabant verleende de allereerste omgevingsvergunningen aan vier bedrijven. Twee daarvan aan de Leuvense bedrijven Dats 24 en Imec. De procedure verliep daarenboven digitaal. Deze nieuwe omgevingsvergunning is in het leven geroepen om de milieuvergunning, de stedenbouwkundige vergunning en de verkavelingsvergunning in één procedure te verzamelen.

“Met de omgevingsvergunning vermijden we voortaan dat bedrijven voor een project wel een milieuvergunning verkrijgen maar geen bouwvergunning of omgekeerd,” geeft Tie Roefs, gedeputeerde voor omgevingsvergunningen in eerste aanleg aan.

Dats 24 zal een cng-tankstation kunnen uitrusten in Leuven. Het Leuvense technologisebedrijf Imec (foto) kreeg een omgevingsvergunning van vijf jaar voor de bouw van tijdelijke kantoren waarin plaats is voor vierhonderd werknemers. In Boutersem kreeg de restauratie van de pastorie van Vertrijk zo’n vergunning. Finaal werd Sport Vlaanderen een vergunning verleend voor de hernieuwing en verandering van de schaatsbaan in Liedekerke.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer