Eerste student nieuwe hogeschool UC Leuven-Limburg feestelijk onthaald

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
716 Views
door Kirsten Bosmans

Er was een bandje, er was taart, er waren Pukkelpoptickets. UC Leuven-Limburg, de fusie van de voormalige Groep T lerarenopleidingen, Katholieke Hogeschool Leuven en Katholieke Hogeschool Limburg schreef op vrijdag 14 augustus haar eerste student voor de regio Leuven in. De uitverkorene, Celyne Vanwyngaerden, start in september de professionele bacheloropleiding Sociale Readaptatiewetenschappen op de Campus Sociale School in Heverlee.

Celine Vanwyngaerden, kersverse student UCLL: “Mijn keuze voor SRW stond al vast en aangezien UC Leuven-Limburg de enige is die deze opleiding aanbiedt, koos ik bewust voor de nieuwe hogeschool.”

De drie eerste inschrijvers kregen een combiticket voor Pukkelpop en kunnen zo meteen het resultaat van de samenwerking tussen het festival en de hogeschool op Baraque Futur gaan bewonderen. Naast Celine schreven ook nog Ciska Vansantvoet en Sofia Van Duffel zich in voor respectievelijk Verpleegkunde en Vroedkunde, beide op Campus Gasthuisberg. Eind juni diende de allereerste UCLL-student in Limburg zich al aan.

Nadia Falise, hoofd Studentenadministratie UCLL: ”De eerste inschrijvers verwelkomen is altijd een fijn moment maar dit jaar is het toch wel speciaal. Dit zijn onze eerste studenten voor de Leuvense regio en zij komen hiermee in onze geschiedenisboeken. Nieuwe studenten die kiezen voor een nieuwe hogeschool in Vlaams-Brabant.”

De 3 eerste inschrijvers snijden de taart aan1e lichting nieuwe hogeschool

Hogeschool UC Leuven-Limburg is het resultaat van de fusie tussen de vroegere Groep T lerarenopleidingen, KHLeuven en KHLim. Deze nieuwe lichting studenten zal de vele veranderingen die met de komst van de fusiehogeschool gepaard gaan ten volle ervaren. Door de samenwerking en integratie kan er meer ingezet worden op vernieuwend onderwijs, investeringen en onderzoeksprojecten in de regio. Er is het bredere aanbod en er zijn de nieuwe campussen, met o.a. Campus Proximus in Heverlee. Kristien Van Hoegaerden, Perscommunicatie UCLL: “Het fuseren van 3 hogescholen tot 1, maakt UCLL tot de grootste hogeschool van Vlaanderen en geeft haar aldus nog meer slagkracht. Tegelijkertijd waarborgt het nu breed verspreidde aanbod van campussen een korte lijn naar de student en een persoonlijke begeleiding op maat van die student.”

Cijfers

UCLL telt meer dan 15.000 studenten, verspreid over 10 campussen in Vlaams-Brabant en Limburg. De locaties in Leuven, Heverlee en Diest nemen meer dan 8.000 studenten voor hun rekening. De ‘big 5’ onder de opleidingen zijn: 1) Leraar Secundair Onderwijs; 2) Bedrijfsmanagement; 3) Leraar Lager Onderwijs; 4) Verpleegkunde; 5) Kleuteronderwijs.

Start inschrijvingen

Het feestelijke onthaal gaf ook meteen de start van de inschrijvingen voor de Leuvense regio aan. De inschrijvingen voor de opleidingen in Leuven en Heverlee gaan door op Campus Proximus in Heverlee;die voor Diest op Campus Clenardus in Diest. Ga naar http://www.ucll.be/inschrijven voor meer details.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans