Eerste Mikkeller Running Club afdeling van België opgericht in Leuven Samen lopen en daarna genieten van bier

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de zomer van 2016 richtten enkele sportieve bierliefhebbers in Leuven de eerste Belgische chapter van de Mikkeller Running Club op.

Mikkeller Running Club (MRC) is een internationale loopclub met wereldwijd meer dan honderd afdelingen in ruim dertig landen, van Zuid-Afrika tot IJsland, van Japan tot de USA; en nu dus ook in Leuven! MRC werd in 2014 opgericht door Mikkel Borg Bjergsø, de man achter de internationaal befaamde Mikkeller brouwerij uit Denemarken. Mikkel is zelf een begaafd atleet en had ooit zelfs enkele Deense records op zijn naam staan. Hij bedenkt unieke en vooruitstrevende bieren die door liefhebbers alom worden geprezen. Zo staat op de website www.ratebeer.com de brouwerij in de top honderd van beste brouwerijen ter wereld.

De bedoeling van Mikkeller Running Club is niet om aan topsport te doen. Plezier en sociaal contact zijn het belangrijkste, en uiteraard achteraf samen genieten van een goed glas bier. Want dat kan gerust samengaan met een gezonde levensstijl. Het achterliggende idee is om fit te blijven door regelmatig te lopen. Daardoor kun je nog meer en beter genieten van het goede leven, en in het bijzonder van een lekkere craft beer.

Elke derde vrijdag van de maand om negentien uur komt Mikkeller Running Club Leuven samen aan taverne De Spuye (aan het “sportkot”). Er wordt in twee groepen gelopen: de minder ervaren lopers leggen een kort circuit van 1 kilometer af – ieder kan daarbij voor zichzelf bepalen hoeveel rondjes hij of zij loopt. De meer getrainde lopers kiezen een iets langer traject door Heverlee en het Egenhovenbos. Beide groepen lopen onder leiding van een ervaren begeleider die het tempo aanpast zodat iedereen bij de groep kan blijven.

Deelnemen kost niets en achteraf krijg je telkens een gratis laag-alcoholisch Mikkeller Running Club Beer, omdat rehydrateren ook belangrijk is. Douchen kan voor twee euro in het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven vlakbij.

Iedereen die na de feestdagen vol goede, sportieve voornemens het nieuwe jaar is ingestapt, is dus welkom op vrijdag 20 januari 2017 om 19u aan taverne De Spuye. Nieuwe leden zullen met enthousiasme ontvangen worden door de anciens die al enkele runs achter de rug hebben. Uiteraard kan ook tijdens latere runs in het jaar aangepikt worden. Gewoon de facebook pagina volgen voor agenda en updates …

Eén keer per maand samenkomen om te lopen zal uiteraard je conditie niet ineens doen pieken, maar het is wel een stimulans om tussen de maandelijkse bijeenkomsten door ook af en toe individueel of met enkele anderen samen de benen te strekken. Zo zijn er meerdere leden die intussen van de ‘beginners’ groep zijn overgestapt naar de ‘gevorderden’. Laat ze nu nog eens zeggen dat bier niet goed zou zijn voor de gezondheid …

Meer info:

www.facebook.com/MRCLeuven

www.mikkellerrunningclub.dk

www.mikkellerrunningclub.dk/chapters/leuven

www.gobsmack.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer