Eerste elf namen en lijstduwers bekend op kieslijst SP.A

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
1,035 Views
door Stefan Van de Weyer

Vlaams parlementslid en voormalig partijvoorzitter Bruno Tobback staat op de volgende gemeenteraadsverkiezingen op de derde plaats van de lijst van de SP.A. Afscheidnemend burgemeester Louis Tobback (79) fungeert als lijstduwer. Zo werd vernomen bij lijsttrekker Ridouani die de eerste elf namen van de lijst bekend maakte.

De schepenen Bieke Verlinden en Denise Vandevoort staan op de tweede en vierde plaats. Mich De Winter, provinciaal sp.a-voorzitter en fractieleider in de gemeenteraad, staat op de vijfde plaats. Voor deze lijst werd ook de kaart van de jeugd getrokken dat is merkbaar aan de aanwezigheid van “jongeren” zoals Lalynn Wadera (32), Pieter Vandenbroucke (33), Lothe Ramakers (38) en Hannes De Geest (37). De Geest was voorheen actief in de gemeenteraad van Jette en bekleedt momenteel de functie van directeur bij de gemeentelijke administratie van Anderlecht. Buiten Louis Tobback duwen ook schepenen Dirk Robbeets en Myriam Fannes de lijst.

De prioriteiten in het verkiezingscampagne waarmee de Leuvense sp.a in 2018 naar de kiezer trekt zijn de creatie van meer groen, water, gezellige pleinen, veilige straten en ruimte voor voetgangers en fietsers. Met het project Leuven MindGate wil de sp.a samen met kennisinstellingen, bedrijven en organisaties Leuven verder economisch laten bloeien en evolueren naar een ‘smart city’.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer