Eerste deel Park Belle Vue klaar voor gebruik

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het eerste deel van het 750 meter lange Park Belle Vue, tussen de Karel Schurmansstraat en de Pieter Nollekensstraat, is helemaal klaar. “In dat stuk staat de grote, natuurlijke speeltuin. Deze zomer zullen de kinderen uit de buurt zich er helemaal kunnen uitleven”, zegt de schepen van openbare werken Dirk Robbeets.

Het gloednieuwe park is het sluitstuk van de ontwikkeling rond de Kop van Kessel-Lo. “We hebben bij de start van dat stadsontwikkelingsproject beslist om rond het station in de hoogte te bouwen, waardoor het hele stuk langs de Martelarenlaan tot aan de Tiensesteenweg onbebouwd kon blijven en we er dit park konden aanleggen”, vertelt schepen Dirk Robbeets. “Door het doorgaand autoverkeer naar de nieuwe Spoordijk, langs de treinsporen, te herleggen, kunnen we van de Martelarenlaan een autoluwe fietsstraat maken. Tussen de twee wegen is nu de aanleg van het nieuwe park volop aan de gang.”

Het eerste deel van Park Belle Vue, met de grote speeltuin en een buurtplein, is nu klaar voor gebruik. “We hebben samen met de buurtbewoners en basisschool De Ark, dat aan het park ligt, die invulling bekeken”, zegt Robbeets. “Er komen twee pleinen in het park. Het eerste plein, aan de Pieter Nollekensstraat, is nu klaar en vooral gericht op ontmoeting voor de buurt. Er komen banken en  een grote luifel, zodat er ook bij minder stralend weer iets kan doorgaan.” Via dat plein is er ook een toegankelijke doorgang naar de bushalte op de Spoordijk. Aan het uiteinde van het park, aan de Schurmansstraat, komt ook een grote hondenloopzone.

De werken aan de rest van het park en de Martelarenlaan verlopen vlot. Ter hoogte van de Stijn Streuvelslaan komt een tweede plein, met meer focus op sport en spel, met een sportveld met verschillende kleurlijnen zodat je er kan voetballen, basketten of volleyballen, net zoals een reuzeschaakbord.

Over het hele park komt beplanting die het reliëf in het park vervolledigt. In het eerste deel staan al 42 bomen, waaronder winterlindes, amberbomen, hogingbomen en platanen. Die worden nog aangevuld met meerstammige grote struiken. In de rest van het park komen nog meer bomen, waaronder notenbomen, tulpenbomen en magnolia’s.

Officiële inhuldiging

Op zaterdag 30 juni tussen 10 en 12 uur is iedereen welkom om het eerste deel van het park te ontdekken. De verdere afwerking van de fietsstraat duurt vermoedelijk tot eind oktober. Daarna wordt het park helemaal afgewerkt.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans