Eerste Dag van de Tuut op 19 april Bewustmaking over oorsuizen en gehoorschade

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Anderhalf jaar na de lancering van De Tuut van Tegenwoordig, blikt de organisatie terug op een succesvol bestaan om tinnituspatiënten te ondersteunen en jongeren zonder oorsuizen te sensibiliseren. Echter, tinnitus blijft voor velen nog een onbekende vijand. Daarom roepen ze woensdag 19 april uit tot Dag van de Tuut, de nationale bewustmakingsdag rond oorsuizen en gehoorschade.

Die dag gaan ze in Leuven de straat op om te vertellen over de oorzaken en gevolgen van oorsuizen en over de hulp die ze tinnituspatiënten kunnen bieden. Om de dag in thema én in stijl af te sluiten, vindt ’s avonds in Het Depot het eerste oorvriendelijke festival van Vlaanderen plaats met onder andere Kraanje Pappie, Manoeuvres en Mark with a K.

Samen met de artiesten op onze line-up, waarvan er meerdere zelf aan oorsuizen lijden, sturen ze die avond een krachtige boodschap uit. Ze zorgen ervoor dat er voldoende oordoppen aanwezig zijn, dat de geluidsnorm niet overschreden wordt en dat elke feestganger op ieder moment zijn oren rust kan gunnen.

Om tekst en uitleg te verkrijgen kan je die dag vanaf 14 uur terecht op het Martelarenplein in Leuven waar de infostand opgesteld zal staan. Initiatiefnemer Bert Lecomte en ambassadeur Sean Dhondt, die beiden tinnitus hebben, staan u graag te woord over de Dag van de Tuut.

Ook ‘s avonds is iedereen van harte welkom om het festival te ontdekken. Om 18.30 uur opent Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen het feest.

De Tuut van Tegenwoordig is Vlaanderens’ eerste platform rond oorsuizen en gehoorschade en het laat op woensdag 19 april Leuven daveren op zijn grondvesten. Figuurlijk dan toch, want de allereerste editie van Dag van De Tuut is helemaal geluidsnormvriendelijk. Tickets kosten amper drie euro en zijn te verkrijgen via www.dagvandetuut.be of bij Hans Anders in Leuven.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer