Eén derde meer Stella’s op een jaar tijd geproduceerd bij AB Inbev Installatie van vijf nieuwe brouwketels

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Als gevolg van de stijgende vraag uit de Verenigde Staten is voorbije weekend begonnen met de installatie van vijf grote brouwketels op de site van AB INbev in Leuven. De jaarlijkse bierproductie werd zo met één derde verhoogd.

Bij AB InBev is het voorbije weekend de eerste van vijf nieuwe brouwketels geplaatst. De vijf nieuwe ketels, met ieder een inhoud van zeshonderd hectoliter, moeten de stijgende vraag naar pilsbier Stella Artois helpen ondersteunen. De capaciteit van negen miljoen hectoliter wordt opgedreven naar twaalf miljoen hectoliter per jaar, goed voor in totaal zo’n 4.800 miljoen pintjes.

Met de inplanting van deze vijf ketels is een investering van 55 miljoen euro gemoeid. De investering kwam er vooral om aan de stijgende vraag van het bier naar de Verenigde Staten te beantwoorden.

Per ketel kunnen er 2.400 pinten extra gebrouwen worden. De nieuwe ketels, vervaardigd uit inox en geproduceerd in Moeskroen, hebben een diameter van 5,7 meter en wegen elk zo’n 9 ton. Ze werden via het water tot in Vilvoorde vervoerd. Van daar ging het vrijdagavond over de weg naar Leuven. De installatie van de vijf gevaartes moet tegen woensdagavond achter de rug zijn, ze maken deel uit van een vierde brouwlijn.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer