E314 Aarschot: beide rijvakken weer open

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Dit weekend daalden de temperaturen zodanig dat het definitieve asfalt goed kon uitharden en dus werden beide rijvakken vanochtend terug opengesteld. De aannemer zorgde ervoor dat alle signalisatie tegen 5 uur verwijderd was zodat het verkeer zijn weg vlot kon verder zetten.

De E314 ter hoogte van Aarschot richting Brussel werd vrijdag 27 juli rond 17 uur gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Door de hitte was het wegdek over twee rijvakken omhoog gekomen ter hoogte van afrit 22.

Het Agentschap Wegen en Verkeer deed al het mogelijke om de snelweg zo snel mogelijk te herstellen. De aannemer stelde echter vast dat de opstuwing van 12 meter breed – gezien de grootte – niet tijdelijk met koud asfalt kon hersteld worden en daarom werden beide rijvakken gesloten gehouden, zodat de definitieve herstelling met asfalt lang genoeg kon uitharden.

Het verkeer werd over twee rijvakken ter hoogte van de lange oprit van Aarschot op de E314 omgeleid met een snelheidsbeperking van 70km/u, daardoor bleef de hinder eerder beperkt.

AWV is deze periode extra waakzaam en grijpt onmiddellijk in wanneer zich iets voordoet. Grote incidenten heeft het deze zomer gelukkig nog niet meegemaakt. Indien de weggebruiker iets gevaarlijks ziet mag die onmiddellijk de politie verwittigen. Zij verwittigt op haar beurt de lokale diensten.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans