Drukke uitgaansnacht in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
736 Views
door Kirsten Bosmans

Niet alleen de storm veroorzaakte gisteravond veel overlast, ook de vele feestvierders in Leuven hielden de lokale politie een hele nacht bezig.

Een kotfeestje in de tuin van een studentenhuis in de Parkstraat zorgde voor zoveel overlast voor de buurt dat de politie het stil legde. Binnen speelde er luide muziek en alle ramen en deuren stonden open. Zowel binnen als op het terras stonden veel feestgangers die bijzonder veel lawaai maakten. Toen de ploeg bemiddelend probeerde op te treden, wilde niemand zeggen wie er eigenlijk op kot zat en wie niet. Er werd proces-verbaal opgesteld en het feestje werd stil gelegd. Een 21-jarige jongedame uit Heverlee, die haar mening kwam verkondigen, maar tot vijf keer toe opzettelijk een verkeerde naam opgaf, kreeg eveneens een proces-verbaal voor het gebruik van een valse naam.

– Even voor middernacht wandelde een 21-jarige student uit Hasselt uit een café in de Vaartstraat net op het moment dat er een combi passeerde. Hij stapte op de combi af, sloeg ertegen en riep “choco’s” naar de politiemensen. De man bleek te diep in het glas gekeken te hebben en ontkende alles. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel.

– Na een melding van nachtlawaai komende van een fuifzaal in de Kiekenstraat in Leuven ging de politie ter plaatse kijken. Bij nazicht van het controlesysteem bleek de muziek veel luider te staan dan toegestaan. Er werd proces-verbaal opgesteld. Een uur later belde de melder opnieuw, deze keer om te zeggen dat de muziek nog luider stond dan eerst. Ook bij de tweede controle werd een overtreding vastgesteld en werd proces-verbaal opgesteld.

– Dankzij een alerte melder kon de politie omstreeks 1.30 uur twee verdachten vatten die een antenne van een geparkeerde wagen in de Mechelsestraat afgevezen hadden. Een van hen, een 31-jarige uit Leuven, had de antenne in zijn broekspijp zitten tijdens de fouille. Er werd proces-verbaal opgesteld.

– Omstreeks 2 uur kon de politie dankzij een alerte beller vier jongeren betrappen die met fietsen aan het gooien waren op het Hogeschoolplein. De vier, uit Bornem en Sint-Amands, moesten alle fietsen terug zetten en kregen allen een GAS-PV.

– Even na 2 uur zag een patrouille op de Lavorenberg in Leuven drie jongeren waarvan er één ondersteund moest worden door de twee andere. De17-jarige uit Geel was zo dronken dat hij zijn eigen naam niet meer kon zeggen. Eens in het politiecommissariaat begon hij meermaals over te geven en te rillen. Daarom werd beslist om de jongeman te laten onderzoeken door een dokter. Behalve het overmatig alcoholmisbruik bleek alles in orde. De jongeman werd omstreeks 3 uur opgehaald door zijn ouders.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans