Drukke nacht voor politie

Dinsdagnacht was het op de koppen lopen in het uitgaanscentrum van Leuven. Er was een massa volk op de baan, vooral op de Oude Markt. De politie had de handen meer dan vol en kreeg meer dan 50 interventies te verwerken. Het ging onder meer om een twintigtal feiten van nachtlawaai. Daarnaast waren er ook verschillende meldingen van vechtpartijen. Enkele personen belandden in het ziekenhuis of eindigden hun nachtje uit in de politiecel.

Een 27-jarige man uit Diepenbeek kreeg het in een café op de Oude Markt aan de stok met een groepje onbekenden. Het kwam tot een schermutseling waarbij de twintiger een slag in het gezicht kreeg. Hij ging zelf naar het Heilig Hartziekenhuis om zich te laten verzorgen.

Ook een 19-jarige student begaf zich op eigen kracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Toen 2 onbekende mannen water over enkele vriendinnen van hem wilde kieperen, probeerde hij dit te voorkomen. Als reactie hierop gaf één van de 2 onbekenden hem een slag in het gezicht. De bril van het slachtoffer werd stukgeslagen en hij werd lichtgewond in het gezicht. De 2 onbekende mannen gingen er vervolgens snel vandoor.

Een 26-jarige man uit Antwerpen werd lazarus aangetroffen op de grond in de St-Michielsstraat. De man werd overgebracht naar het commissariaat om daar zijn roes uit te slapen. Tijdens zijn overbrenging braakte hij in het voertuig.

Een 19-jarige uit Linkebeek die voor problemen zorgde in een horecazaak en daar werd buitengezet door de portier, zocht even later ook problemen met de politie en belandde een nachtje in de cel. De man vond het niet kunnen dat de portier van buitenlandse origine ‘Belgen viseert en zomaar buiten zet’. Hij eiste dat de portier zou beboet worden. Toen de man werd aangemaand zijn plezier elders te gaan zoeken, draaide hij zich met de rug naar de patrouille en liet hij zijn broek en onderbroek zakken. Uiteindelijk werd de lastige klant opgepakt en opgesloten. Hij kreeg een pv voor smaad aan de broek.

Ook gauwdieven waren de voorbije nacht actief in het uitgaanscentrum. Een vrouwelijke klant die in een café op de Oude Markt haar handtas even uit het oog had verloren, stelde vast dat haar i-Phone was gestolen.

Omstreeks 4 uur werd de politie opgeroepen voor een ongeval met een fietsster. De 18-jarige bestuurster van de fiets, een studente uit Genk, was door een onbekende oorzaak ten val gekomen. Zij liep een verwonding op in het aangezicht en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Zij legde een positieve ademtest af.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel