Drukke maar probleemvrije oudejaarsnacht

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een kleine tienduizend mensen maakten er tijdens de overgang van oud naar nieuw een gezellig feestje van op de Oude Markt. Vijftien extra politiemensen, bovenop de reguliere wachtpatrouilles, zorgden er samen met de stewards en security van de organisatie van het feestje op de Oude Markt voor dat de Leuvense oudejaarsnacht zonder al te veel problemen verliep. Enkele schermutselingen en een aantal stomdronken bezoekers konden het feestje niet verknallen.

De oproep aan al wie op de Oude Markt kwam vieren om vuurwerk en glas thuis te laten, bleek goed gevolgd te worden. De hoeveelheid vuurwerk die in beslag werd genomen in het centrum van de stad, lag lager dan de voorgaande jaren. Ook enkele tieners die op het Artoisplein, midden op de Leuvense ring, vuurwerk afschoten, moesten hun resterende vuurpijlen afgeven. Eén hond die wellicht opgeschrikt door al die knallen en op de loop was gegaan, werd in de Priorijlaan in Heverlee aangetroffen en door de politie meegenomen naar het commissariaat. Enkele uren later werd het dier opgehaald door de eigenaar. De patrouilles kregen ook enkele meldingen dat jongeren in Kessel-Lo voetzoekers gooiden naar voorbijgangers.

Enkele personen moesten de hele of een deel van oudejaarsnacht in de cel doorbrengen. In totaal werden zeven personen opgesloten in het politiehuis op de Philipssite. Zes van hen waren ver boven hun theewater en enkele daarvan vielen andere feestvierders lastig. Eén van hen was een veertigjarige vrouw. Een andere was een twintiger uit Tervuren die in een danscafé een portier in de vinger had gebeten. Hij ging al voor middernacht de cel in, net zoals een 43-jarige Leuvenaar die voor problemen zorgde aan één van de toegangen tot de Oude Markt die was afgesloten voor het publiek. Ook een twintigjarige Gentenaar die sexuele opmerkingen maakte en vrouwen lastig viel. Zelfs in het bijzijn van politie bleef hij allerlei toespelingen roepen.

Twee personen, beiden jonger dan twintig, werden op vraag van de politie met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ nadat ze dronken op straat werden aangetroffen. Twee personen die ten val waren gekomen en daarbij een hoofdwonde opliepen, een 22-jarige vrouw uit Overpelt en een 74-jarige man uit Wilsele, werden eveneens met de ziekenwagen overgebracht naar het hospitaal. Acht wildplassers kregen een GAS-pv.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer