Dronken man slaat agent in ziekenhuis

Een politie-inspecteur die samen met een collega met hond vrijdagnacht patrouille liep in het centrum, belandde na een zware vechtpartij met een dronken man in het ziekenhuis. Hij hield aan deze interventie enkele hechtingen in het hoofd en verschillende dagen werkonbekwaamheid over.

De patrouille betrapte in de Parijsstraat twee kerels waarvan er eentje rondliep met een barkruk in de handen. Het duo, twintigers uit respectievelijk Zaventem en Machelen, werd hierover aangesproken, maar ze hielden zich van de domme. Toen de inspecteur de man met de barkruk vroeg zijn identiteitskaart te overhandigen, greep hij de politieman vast en kwam het tot een vechtpartij waarbij de politieman met een klap van het hoofd tegen de grond geslingerd werd. Liggend op de grond ging de vechtpartij verder. De vriend van verdachte werd aangemaand zich afzijdig te houden en deed dit ook. De hondengeleider en zijn hond probeerden de verdachte te overmeesteren, maar werden daarbij gehinderd door een goedbedoelende voorbijganger die tussenbeide kwam. De ‘helper’ kreeg een beet van de politiehond in het onderbeen, gelukkig zonder veel erg. Uiteindelijk kon de hondengeleider de verdachte scheiden van zijn collega. Met behulp van een patrouille die in bijstand kwam, kon de man geboeid worden. De overmeesterde man en zijn vriend werden overgebracht naar het commissariaat. Ze brachten de nacht in de cel door.

De twintiger had tijdens de vechtpartij enkele beten van de hond gekregen. Hij werd in de cel verzorgd door medisch personeel van een bijgeroepen ziekenwagen. Ook toen reageerde de man agressief. Er was bijstand van politie nodig om de verplegers toe te laten de wonden te verzorgen. Deze bleken allemaal vrij oppervlakkig.

De gewonde agent werd met twee bloedende hoofdwonden overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De gewonde helper/getuige werd ter plaatse verzorgd door de verpleegkundigen van de bijgeroepen ziekenwagen. Ook de patrouillehond liep enkele oppervlakkige verwondingen op. Hij had een bloedende tong en muil en werd door zijn baasje verzorgd. Het parket werd van de feiten in kennis gesteld en verwacht maandagmorgen het proces-verbaal van de feiten.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel