Dronken feestvierders naar cel of ziekenhuis

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie had in de nacht van dinsdag op woensdag de handen vol met dronken feestgangers. Een groot aandeel onder hen waren studenten, maar ook dertigers en zelfs een vrouwelijke zestiger veroorzaakten overlast. Een overzicht is op zijn plaats.

Een twintigjarige student uit Heers die overlast veroorzaakte in een café op de Oude Markt werd woensdagmorgen omstreeks vijf uur ter ontnuchtering opgesloten in de politiecel. Hij was al enkele keren door een tapper aangemaand achter de toog weg te blijven, maar telkens opnieuw ging hij toch weer aan de verboden kant van de toog staan.

Een twintigjarige student uit Roeselare werd omstreeks zes uur opgesloten nadat hij slapend op de grond in de Vital Decosterstraat werd aangetroffen. Ook een éénentwintigjarige student uit Merchtem mocht zijn roes uitslapen in de cel. Hij lag te slapen in het portaal van een woning in de Drinkwaterstraat. De man wist zelfs niet meer te vertellen waar hij op kot zit. Een 25-jarige man uit Elzele die brakend in de Zeelstraat werd aangetroffen en duidelijk boven zijn theewater was, werd even voordien ook al te slapen gelegd in de cel.

Dat was ook het geval voor een 22-jarige man uit Maaseik. Hij werd in het centrum gecontroleerd toen hij op de openbare weg stond te braken, eveneens onder invloed van drank. De man gedroeg zich agressief naar de agenten toe toen ze naar zijn identiteit vroegen. Hij weigerde zich bekend te maken. Uiteindelijk moest hij worden geboeid voor de overbrenging naar de cel.

Tenslotte werd ook nog een 21-jarige student uit Aalst opgesloten om te ontnuchteren. Hij was in de Vaarstraat door een patrouille opgemerkt toen hij aan een verkeersbord hing te sleuren. De man moest tijdens de overbrenging geboeid worden omdat hij in de combi wild in het rond begon te slagen en te stampen.

In de vooravond werden ook al enkele mensen die dronken waren opgesloten of overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 32-jarige man uit Haacht die slapend op de Oude Markt werd aangetroffen, moest zijn roes uitslapen in de cel.

Een 22-jarige studente uit Gent die een fles jenever had leeggedronken moest met de ziekenwagen naar de spoeddienst worden overgebracht. Zij vertoonde geen enkele reactie meer waarop haar vriendin besloot de hulpdiensten te bellen. Een 35-jarige man, verblijvend in Houthalen, werd omstreeks twintig uur in stomdronken toestand opgepakt aan de buskaaien voor het station, waar hij het busverkeer hinderde. In zijn zakken zat een lege fles sterke drank. Hij ging de cel in.

Een zestigjarige dame uit Rotselaar veroorzaakte in een café in de Diestsestraat in dronken toestand problemen. Ze werd op straat gezet door de uitbater. Een patrouille die haar controleerde kreeg onmiddellijk een hele reeks verwijten naar het hoofd geslingerd. Omdat de vrouw volledig buiten zinnen was, werd ze uiteindelijk door een bijgeroepen ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer