Dronken bestuurders uit verkeer geplukt

Zondagavond zette een patrouille een bestuurder aan de kant die de Tiensestraat in verboden richting inreed. De man, een 34-jarige uit Kessel-Lo, legde een positieve ademtest af. Hij had geen rijbewijs bij en daarenboven bleek zijn wagen niet verzekerd. De wagen werd getakeld. De man bleek zo dronken dat hij zijn roes mocht uitslapen in de cel.

Zondagavond belde ook een werknemer van een tankstation langs de E40 de politie omdat hij een persoon naar zijn wagen zag wandelen die volgens hem dronken was. Omdat de wegpolitie bezig was met een andere interventie, ging een ploeg van PZ Leuven ter plaatse. Deze troffen de man aan in zijn wagen, met open portier. De man kon nog amper op zijn benen staan. Hij werd meegenomen naar het commissariaat voor ontnuchtering in de cel.

Maandagochtend omstreeks 4 uur belde de bewaking van UZ Gasthuisberg de politie omdat ze problemen hadden met een dronken persoon aan spoedgevallen. De ploeg trof de verdachte, een 26-jarige uit Evere, aan in zijn wagen voor de spoedgevallendienst. Hij bleek duidelijk gedronken te hebben. In zijn wagen lag een halflege fles whisky. De man mocht zijn roes uitslapen in de cel. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel