Dromen tussen de boeken

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Morgen (vrijdag 16 februari) overnachten 50 kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar in de bibliotheek van Leuven. De kinderen geven er vorm aan hun ideale kinderstad. Ze filosoferen en gaan daarna creatief aan de slag in verschillende workshops onder begeleiding van een cartoonist en een illustratrice. Ze maken ook een stop motion filmpje, een graffiti kunstwerk en een kunstige boekenconstructie. Enkele kinderen maken zelf een lied en anderen volgen dan weer de workshop creatief schrijven. Wakker worden doen ze met kinderyoga.

‘Dromen tussen de boeken’ laat zien dat kinderen ook vorm willen en kunnen geven aan hun stad Leuven. Of ze nu dromen van een ondergronds zwembad met lift en discolichten of van een schuimparty midden op de grote markt. Of ze nu grootse plannen hebben of het eerder klein zien…  “Kinderen zijn medeburgers in onze stad en hun ideeën tellen mee. Hun dromen en wensen sturen mee onze acties vandaag en morgen. We bouwen samen aan een stad die ook op hun maat is”, klinkt het bij het Leuvens stadsbestuur.

Voor de realisatie van deze unieke sleep-over sloegen de afdeling jeugd, Youtoupia en de bibliotheek de handen in elkaar. Ze zorgen zo voor een onvergetelijk droommoment tussen de boeken.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans