Drie vrienden rijden met de auto naar Mongolië

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

De reis van hun leven. Die gaan drie vrienden uit het Leuvense vanaf 14 juli aan. Ze vertrekken dan met de auto richting Mongolië, een tocht van 16.000 kilometer, 7 weken lang, door 17 landen. Met de reis vragen ze aandacht voor de Mobile School van Arnoud Raskin.

“Uiteraard maken we deze ongelooflijke tocht voor het avontuur”, klinkt het bij de drie vrienden. “Maar we ondersteunen er ook de Mobile School mee. Dat is een Leuvense organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Ze ontwikkelt mobiele schoolkarretjes en verzorgt opleidingen aan plaatselijke straathoekwerkers. Momenteel rijden er meer dan 50 mobiele schooltjes rond in 25 landen, verspreid over 4 continenten: Azië, Afrika, Europa en Latijns-Amerika.”

Het vertrek is voorzien voor het stadhuis van Leuven op zaterdagochtend 14 juli tussen 9 en 11 uur. Naast de rallyauto van de vrienden zal Mobile School er ook aanwezig zijn met een schooltje.

“De tocht zal 7 weken in beslag nemen. We rijden zuidoostwaarts en bezoeken eerst de Mobile School-projecten in Tirana (Albanië) en Thessaloniki (Griekenland). Daarna gaat het verder doorheen Turkije richting Azië. Hier beginnen de onontgonnen routes doorheen Iran, de ‘Stans’, en de legendarische Pamir Highway via het hooggebergte van Tajikistan. Daarna gaat het resoluut richting Mongolië. Het eindpunt is voorzien in Ulan Ude (Rusland).”

Meer info vind je terug op www.mobileschoolrally.be en op de facebookpagina https://www.facebook.com/mobsch/ .

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans