Drie maanden lang Grand Café De Hoorn

Vandaag opent voor een periode van drie maanden de pop-up Grand Café De Hoorn én wordt het braakliggend terrein naast de zandvang ingericht als een tijdelijk park, in samenwerking met de stad Leuven, andere organisaties uit de buurt en een groep jonge Leuvense kunstenaars.

Reeds in 2007 begonnen zeven jonge en enthousiaste Leuvenaars met de voorbereiding van een ambitieus plan om het leegstaande en deels beschermde monument ‘de Hoorn’ te restaureren en nieuw leven in te blazen. Het oudste deel van het gebouw – op de hoek van de Burchtstraat en de Sluisstraat – werd opgericht in 1923 en is de bakermat van Stella Artois vermits het ondertussen wereldbekende bier daar voor de eerste keer werd gebrouwen in 1926.

Nominatie

In het najaar van 2012 werd het gebouw geopend en sindsdien biedt het onderdak aan een hele reeks creatieve bedrijven met in totaal 220 werknemers en worden de mooiste ruimtes door de Hoorn Events verhuurd voor feesten, seminaries, tv-opnames, etc… Vorige week raakte trouwens bekend dat de Hoorn genomineerd werd voor de Belgische architectuurprijs 2013.

Het is voor de initiatiefnemers van de Hoorn altijd de bedoeling geweest om van het gebouw een open en creatieve ontmoetingsplek te maken. Een toffe bar en brasserie integreren in het project is dan ook altijd de doelstelling geweest van de Hoorn en haar structurele partner AB-InBev. “Met de pop-up Grand Café De Hoorn maken we deze ambitie waar, althans voor de komende drie maanden. Daar koppelen we ook een sociaal engagement aan door voor de gelegenheid een samenwerking aan te gaan met de Antwerpse sociale economie-organisatie, Sense. Het horeca-initiatief omvat zowel een bar met een zuiderterras op de gelijkvloerse verdieping als een brasserie met eetgelegenheid voor 100 personen op niveau +1. De kaart omvat een drie-gangen menu en verandert wekelijks. De weekmenu’s zijn elke week te raadplegen op de Facebookpagina van de Hoorn. 

Praktisch

Brasserie: open ’s middags op woensdag, donderdag en vrijdag, ’s avonds op donderdag, vrijdag en zaterdag – reservaties: 0489/389.483

Bar: open ’s avonds van woensdag tot en met zaterdag

Sluispark: permanent toegankelijk 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel