Drie inbrekers op heterdaad betrapt

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In de nacht van woensdag op donderdag 21 september werd ingebroken in een aantal woningen in Kessel-Lo. De lokale politie wist hen te betrappen en rekende hen in.

Even na middernacht betrapte de bewoonster van een appartement op de Diestsesteenweg een inbreker. De verdachte klom op de overdekte koer, plaatste een ladder tegen de gevel, klom omhoog en duwde vervolgens een raam dat op kiepstand stond open. In het appartement werd 20 euro gestolen uit de portefeuille van de bewoner. De bewoonster hoorde gestommel en ging kijken. Toen ze het licht aanstak, zag ze de verdachte op de ladder staan. Deze vluchtte hierop weg. Op het Vredeplein werd ingebroken in de veranda van een woning. De bewoner hoorde even na 1 uur lawaai en zag personen met zaklampen in de tuin. De veranda bleek doorzocht te zijn, maar op het eerste gezicht werd er niets gestolen. Ook in de Achturenstraat werd de bewoonster even voor 3 uur gewekt door inbrekers. De bewoonster hoorde lawaai en toen ze ging kijken zag ze een man aan de achterdeur zitten. Toen deze de bewoonster zag, vluchtte de verdachte  weg. Er werd een iPad gestolen. Het gerechtelijk labo werd verwittigd voor sporenonderzoek in de drie woningen.

De politie merkte op het Brugbergpad drie verdachten op die aan de beschrijving van de inbrekers leken te voldoen. Het drietal vluchtte weg toen de politie opdaagde maar kon ingerekend worden. Het ging om twee Algerijnse jongemannen die beweerden minderjarig zijn en een Spaanse vrouw van 20 jaar. Na een botscan bleken de twee mannen toch meerderjarig te zijn. Ze werden op donderdag 21 september voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven en aangehouden. Ze verschijnen op dinsdag voor de raadkamer.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans