Drie dronken feestvierders mogen roes uitslapen bij politie

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het ging om twee wildplassers uit het Limburgse die een glaasje te veel op hadden en een man uit Gent die dronken op het toilet in de trein werden aangetroffen. Alle drie mochten in de cel ontnuchteren.

Twee wildplassers die duidelijk meer dan één glas te veel op hadden, moesten donderdagnacht hun roes uitslapen in de politiecel. De eerste was een 23-jarige student uit Neerpelt die in een zijstraat van de Oude Markt werd opgemerkt toen hij stond te wildplassen. Toen hij de politie opmerkte zette hij het op een lopen om even verder over zijn eigen voeten te struikelen en tegen de grond te gaan. Omdat de man zich hevig verzette tegen de politiecontrole, moest hij worden geboeid tijdens de overbrenging naar het commissariaat. De tweede dronken wildplasser was een 21-jarige student uit Diepenbeek. Deze werd betrapt in de Charles Deberiotstraat. De man stelde zelf aan de politie voor hem maar in de cel te stoppen want hij was toch te dronken. Hij werd zonder problemen overgebracht naar het commissariaat waar hij te slapen werd gelegd.

Een 38-jarige man uit Gent eindige een avondje uit in een politiecel in Leuven. De dertiger zat donderdagavond op het toilet van een trein die Leuven als eindstation had. Daar werd hij bewusteloos aangetroffen door een treinbegeleidster. Omdat gevreesd werd dat de man een medisch probleem had werden een ziekenwagen en een mug-team ter plaatse gestuurd. Na controle door de arts bleek er niets aan de hand te zijn behalve dat de Gentenaar veel te veel gedronken had. Hij werd opgesloten in de cel om daar te ontnuchteren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer