Dolle pret op de Lubbeekse sportweken Lacrosse is de sport in de kijker

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vanaf 4 april tot 8 april nemen ongeveer 220 kinderen tussen 4 en 16 jaar deel aan de Lubbeekse sportweken. Onder hen ook 25 kinderen van asielzoekers die momenteel verblijven in het asielcentrum in de Lubbeekse industriezone.

“We hebben er voor gekozen om de kinderen van asielzoekers ook toe te laten op de kampen om hen een zinvolle vrije tijdsbesteding tijdens de vakantie te bieden”, vertelt schepen van Sport Davy Suffeleers. “We hebben wel rekening gehouden met onze maximumaantallen en pas de vrije plaatsen opgevuld nadat de inschrijvingspiek bij onze eigen bevolking achter de rug was.”

De Lubbeekse sportweken bestaan ook dit jaar uit drie mogelijkheden; een kleuterkamp van halve dagen in Linden, dagelijks een tieneruitstap (SWAPsport) en lagere schoolsportkampen met verschillende keuzemogelijkheden zoals atletiek, omnisport, tafeltennis, lacrosse,… Lacrosse (zie foto), een relatief nieuwe sport, is de sporttak in de kijker op de Lubbeekse sportweken.

Zoals steeds werken er weer verschillende Lubbeekse sportclubs mee aan het kamp. Voor deze editie zijn VMS (tafeltennis), Lubbinton (badminton), All@Dance (dans), Lizards Lubbeek (volleybal), Lubko (korfbal) en Junior bears on wheels (rolstoelbasket). Dankzij hun medewerking kunnen de kinderen via een speelse manier hun sportkriebels aanwakkeren en na de sportweek blijven sporten bij één van deze Lubbeekse sportclubs.

Het kamp wordt afgesloten met een slotshow en barbecue. Op vrijdag 8 april om 15.30 uur worden alle ouders, grootouders, vrienden en familie in de sporthal van Lubbeek uitgenodigd op de slotshow van het sportkamp; de deelnemers van het danskamp geven een dansvoorstelling en de kinderen van het zwemkamp ontvangen hun zwembrevet. Later volgt er nog een smakelijk einde voor de deelnemers en lesgevers met een barbecue.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer