Doek valt over maandelijkse afterworkparty’s in Musicafé

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In het Musicafé in Leuven vindt volgende week donderdag de allerlaatste afterworkparty plaats. Na 12,5 jaar valt het doek over de populaire maandelijkse feestjes. De organisatoren willen zich op andere concepten richten.

Jurgen Convents en Martijn Henckens startten meer dan 12 jaar geleden met een concept dat op dat moment redelijk nieuw was: een fuif die al om 19 uur uit de startblokken schiet en om middernacht afsluit. Ideaal voor werkmensen die een feestje willen bouwen na het werk, vaak met collega’s, maar de volgende ochtend toch weer fris en monter aan de dag kunnen beginnen. Het idee achter OutOfOffice, zoals de party werd genoemd, sloeg onmiddellijk aan. In het hele land werd het concept gekopieerd, en in Leuven ging het feestje meer dan 125 edities mee.

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. De organisatoren blikken tevreden terug op de voorbije 12,5 jaar, temeer omdat ze heel veel mensen een fijne donderdagavond bezorgden. Maar de laatste tijd merkten ze dat ze meer energie in het evenement staken dan dat ze eruit haalden. En dan is het tijd om de stekker eruit te trekken. De laatste editie vindt volgende week donderdag plaats.

Volledig stoppen doen Jurgen en Martijn nochtans niet. Ze willen zich bezighouden met andere concepten, zoals hun maandelijkse fuif voor 30-plussers: Club Trente.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans