Doe-beurs in Brabanthal

Van 5 tot en met 7 februari organiseert de provincie Vlaams-Brabant haar jaarlijkse doe-beurs. 4.600 leerlingen uit 109 Vlaams-Brabantse scholen kunnen via 81 workshops kennis maken met verschillende beroepen.

 


 

‘Leerlingen van 10 tot 14 jaar kunnen ontdekken hoe het is om matroos, ondernemer, verpleegkundige, wetenschapper, tuinaannemer of kok te zijn. Het doel van de beurs is dubbel. We willen jongeren laten ervaren dat technische beroepen evenwaardig zijn en van groot belang zijn in de maatschappij, zeker gezien de tekorten op de arbeidsmarkt. Want in Vlaams-Brabant is er een grote nood aan goed opgeleide technische werknemers en dat zal in de toekomst ook zo blijven. We willen hen ook de kans geven om kennis te maken met zo veel mogelijk verschillende beroepen. Op die manier stimuleren we hen om een bewuste studiekeuze te maken, gebaseerd op wat ze graag doen of waar ze goed in zijn’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs. 

De workshops worden verzorgd door sectoren, bedrijven en secundaire scholen van de verschillende netten. De doe-beurs is ook open op woensdagnamiddag. Zo kunnen (groot)ouders samen met hun kinderen gratis de doe-beurs bezoeken en zo samen uitproberen welke beroepen er allemaal bestaan.

Meer informatie: www.vlaamsbrabant.be/doebeurs

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel