Documaker Louis Theroux geeft aftrap van Docville 2016

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

De openingsfilm van de komende editie van Docville wordt “My Scientology movie”, een documentaire van Louis Theroux. De Britse documentairemaker komt op de openingsavond, op vrijdagavond 29 april in Leuven zijn film zelf inleiden. Hij was eerder in 2012 al te gast op het festival.

Het is ondertussen al de twaalfde versie van documentaire filmfestival Docville.”My Scientology movie” van Louis Theroux bijt de spits af. In zijn docuprent legt hij de mensen en de structuren achter  het Scientologygegeven bloot. Met de hulp van ex-leden en door middel van enkele reconstructies probeert hij een inzicht te verwerven in de psychologie en de technieken waarvan de organisatie gebruikmaakt.

Op de openingsavond zal Theroux zijn documentaire inleiden en hij blijft nadien nog even hangen voor een nabespreking. Een dag later keert Theroux terug voor mastertalk, waarbij hij over het tot stand komen van de productie zal vertellen. De ticketverkoop voor Docville start op woensdag 30 maart. Op 11 mei komt “My Scientology Movie” uit in de bioscoop.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens