Docent filosofie aan de KU Leuven mag zijn vak niet langer doceren

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

De docent van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aan de KU Leuven die betrokken was bij een geval van agressie tegen een assistente, mag dit academiejaar zijn vak niet meer doceren. Zo kwam nieuwsbureau Belga te weten. Sinds de feiten was zijn vak al opgeschort tot aan de paasvakantie. De docent gaf het vak samen met de assistente.

“We hebben deze beslissing genomen om de sereniteit aan onze faculteit te garanderen. We zijn momenteel op zoek naar een kandidaat die het vak verder zal doceren”, zegt decaan Bart Raymaekers. Tegen de docent loopt ook een tuchtprocedure.

Het vak maakt deel uit van het internationaal programma dat het HIW aanbiedt en wordt vooral gevolgd door buitenlandse studenten. Zij protesteerden na de feiten tegen de docent. “We hebben hen intussen gedetailleerd uitgelegd hoe we deze zaak aanpakken”, zegt Raymaekers.

Wat zich precies heeft voorgedaan tussen de docent en de assistente is nog onduidelijk. In elk geval kwam de politie ter plaatse en maakte een pv op. De assistente legde klacht neer tegen de docent wegens “een fysiek feit”. De docent diende tegen haar klacht in wegens “laster en eerroof”.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens