Digitale update voor Haachtse kmo’s en zelfstandigen

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het gemeentebestuur van Haacht en de Adviesraad voor Lokale Economie willen met de jaarlijkse algemene vergadering de lokale economie boosten. Op 28 april vindt, speciaal voor de handelaars van Haacht, een lokale editie van de Digital Days plaats. Dit betekent een volledig gratis kennismaking met onlinecommunicatie en digitale marketing voor de kmo’s en zelfstandigen.

Onderzoek geeft immers aan dat de Belgische ondernemer steeds meer met digitale marketing bezig is, maar niet altijd weet welke online communicatie hij waarvoor moet inzetten. Een vraag waar ook Haachtse handelaars soms mee zitten. Enkele vaststellingen:

Bijna drie op vier bedrijven hebben vandaag een website. Dre op vier bedrijfssites zijn echter niet geoptimaliseerd voor zoekmachines en eindigen dus laag in zoekresultaten. Bovendien heeft slechts één op tien van de Belgische bedrijven een mobiele site terwijl vandaag 57,5% van de Belgen mobiel internet heeft.

Eén op twee Belgische bedrijven heeft een bedrijfspagina op Facebook. 53% wil hier nieuwe klanten mee bereiken terwijl een dergelijke pagina enkel gekend is door bestaande klanten. Nochtans doet slechts 16% aan Facebook Advertising terwijl dit net dé manier is om op Facebook zichtbaar te zijn voor prospecten.

 (Bron: onderzoek van Profacts voor goudengids.be, september 2015)

Ook Haacht heeft aandacht voor de digitale snelweg. Een verdere digitalisering van de lokale ondernemers kan bijdragen tot een nog vitalere lokale handel.

De Adviesraad voor Lokale Economie vroeg aan goudengids.be, de digitale partner van de KMO, om na hun jaarlijkse algemene vergadering een lokale editie van de Digital Days te organiseren. Zo kunnen lokale ondernemers in een laagdrempelige sessie kennis maken en/of een update krijgen van de opportuniteiten die de digitale snelweg biedt. Twee experts behandelen twee onderwerpen: “Hoe kunt u Facebook inzetten om uw zaak te promoten?” en “Hoger scoren in de zoekresultaten van Google”.

De Local Digital Day is gratis voor de ondernemers van Haacht en vindt plaats in het gemeentelijk dienstencentrum op donderdag 28 april vanaf 18 tot 22 uur. Nadien is er een receptie. Inschrijven is wenselijk en kan via www.digitaldays.be/haacht. Meer informatie vind je op de website www.digitaldays.be/events .

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer