Dienstverlening op spoor nog ernstig verstoord na ongeval

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
327 Views
door Kirsten Bosmans

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel heeft deze namiddag de toelating van het parket gekregen om de plaats te betreden waar gisteren een trein ontspoorde. Ook de kraan kwam ter plaatse die de gekantelde wagon moet takelen. Intussen blijft de dienstverlening op het spoor ernstig verstoord van en naar Leuven.

Luik-Brussel

Vanaf maandag zullen de treinen weer normaal rijden richting Brussel. De twee sporen tussen Leuven en Herent zijn namelijk terug in gebruik. Ook de ICE en Thalys treinen rijden weer normaal. Voor lijn 36, tussen Luik en Brussel, worden er wél problemen verwacht tot 27 februari. Door een gebrek aan capaciteit worden verschillende piekuurtreinen naar Brussel geschrapt: vanuit Genk, Landen en Luik.

Aarschot-Leuven

Ook de treinen tussen Aarschot en Leuven zouden maandag weer normaal moeten rijden. Tot en met vandaag was dat niet het geval, omdat het incident plaatsvond in een wisselzone met vertakkingen naar die lijn.

Leuven-Mechelen

Verwacht wordt dat de treinen Gent-Mechelen-Leuven en Sint-Niklaas-Leuven maandag normaal rijden. Tot dan moesten reizigers vanuit Mechelen via Brussel reizen. Er worden wel enkele piekuurtreinen afgeschaft tussen Mechelen en Leuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans