Dertien nieuwe rijhuizen aan Janseniushof in 2019 Geïnteresseerden welkom op informatieve brunch

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
568 Views
door Stefan Van de Weyer

De stad Leuven biedt in samenwerking met het AGSL (Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven) en projectontwikkelaar Resiterra dertien nieuwe stadswoningen met tuin aan. Gemiddeld kost een rijwoning van dit type ongevaar 355.000 euro, BTW en alle kosten inbegrepen.

De stad en AGSL bieden al enkele jaren Leuvense stadswoningen aan aan jonge mensen die een band hebben met Leuven. Op die manier kunnen ze voor een langere periode in de stad verblijven. Er komen dertien woningen met tuin vrij in het Janseniushof. Het betreft dertien rijhuizen met een oppervlakte van ongeveer honderdvijftig vierkante meter, met een tuintje van ongeveer vierkante meter. Elke woonst telt drie slaapkamers.

De verkoop van de panden is afhankelijk van een puntensysteem. De kandidaten met het hoogste puntenaantal, komen het eerst in aanmerking voor de aankoop van een huis. Punten behaal je door je goede binding met Leuven, het gegeven of je al een eigendom bezit en je leeftijd.

Op zondag 11 juni volgt een informatieve brunch, waar de kandidaturen ingediend kunnen worden. De woningen zouden als alles verloopt zoals het moet, klaar zijn in het voorjaar van 2019.

Op de foto de constructie van de woningen in juni 2015.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer