De wil en wet van Jacky M.

Bart Mertens
3 jaar geleden
37 Views
door Bart Mertens

OHL speelt volgend seizoen opnieuw in eerste klasse. Een zuinige overwinning op het veld van rechtstreekse concurrent Eupen was voldoende om de promotie naar de Jupiler League af te dwingen.

Bart Mertens

De opluchting bij het supporterslegioen was uiteraard groot, want een verlengd verblijf in tweede klasse was voor OHL wellicht uitgedraaid op een financieel fiasco. Bovendien was het sportief gezien nu of nooit, om het zo maar even te zeggen. Vanaf volgend seizoen zakt er immers maar één ploeg meer naar de tweede klasse en dat verhoogt voor OHL de kansen om alsnog uit te groeien tot een stabiele eersteklasser. Dat was ook de ambitie toen OHL enkele jaren geleden naar de eerste klasse doorstootte maar een waslijst van problemen stak stokken in de spreekwoordelijke wielen. Van kliekjes in de spelersgroep tot openlijk geruzie bij het bestuur…allemaal hardnekkige kinderziektes die hebben geleid tot de onverwachte ondergang van OHL in eerste klasse.

En tot ontevredenheid bij enkele belangrijke sponsors die zich terugtrokken uit de strijd. Zo ging de bal aan het rollen, helaas niet in de goal van de tegenstander…met doemscenario’s tot gevolg. In de eerste plaats bij de supporters die zich tegen het bestuur keerden. Nu weten we allemaal dat supporters slechts één ding willen: winnen. Helaas kregen ze dit seizoen quasi nooit champagnevoetbal te zien, zelfs niet in thuisbasis Den Dreef. OHL dwong gelukkig al vroeg in het seizoen een plaats af in de eindronde en bracht die opdracht zowaar tot een goed einde. Enigszins verrassend zelfs, want Lierse en Eupen waren de betere ploegen in de eindstrijd. Aan wie hebben we de promotie te danken? Uiteraard aan trainer Jacky Mathijssen die geheel eigenzinnig zijn wil en wet doordrukte zodat de spelers van OHL opnieuw een team vormden in de eindronde.

Met wilskracht, karakter en teamspirit kom je een heel eind… Het is nu aan het bestuur om bestaande en nieuwe sponsors te overtuigen van hun project. Wat het bestuur betreft: ook die heren mogen een voorbeeld nemen aan de mentaliteit van Jacky Mathijssen. De achterkamer van een professionele voetbalclub is geen kibbelhok en de toog van een VIP is dat nog veel minder. Laat het nu net burgemeester Louis Tobback (sp.a) zijn die ook de supporters van OHL tijdens de viering wees op hun verantwoordelijkheid. Ook in moeilijke tijden moet iedereen als één man (of vrouw) achter de ploeg staan. Eenheid in alle gelederen is de boodschap. Het alternatief is de kelder van tweede klasse.

Leuven onwaardig zowaar.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens