De Wijnpers op pad met Leuvense Groendienst

Deze week gaan de leerlingen van het vijfde jaar Technisch Tuinbouw van de provinciale school De Wijnpers uit Leuven op pad met de Groendienst van de stad Leuven. Tijdens deze praktijkweek leren de leerlingen van de Wijnpers wilgen knotten in Wijgmaalbroek. Ze gaan bodembewerkingen uitvoeren en een border planten op de Philipssite ter hoogte van het politiekantoor. Morgen planten de leerlingen een rozenborder uit en trachten ze de juiste plantafstanden en plantdieptes tijdens het planten toe te passen.

“Op donderdag en vrijdag starten ze een aanplanting  rond het speelplein van de Scouts in Wilsele”, zegt Lut Lambert, directeur van de Wijnpers. “Als professionele tuinaannemers verrichten ze de grondbewerkingen, zetten planten uit volgens grondplan en werken de borders af.  Als  de bodemtoestand het toelaat kunnen ze ook een gazonnetje zaaiklaar maken.”

“Voor de leerlingen van de Wijnpers betekent dit dat zij gedurende een week de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Zo doen ze de nodige ervaring op en door wat ze geleerd hebben om te zetten in een reële werksituatie. Zo kunnen we een steentje bijdragen om de overgang tussen onderwijs en arbeidsmarkt zo vlot mogelijk te laten verlopen”, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor Onderwijs. Op vrijdag 8 maart zorgen de leerlingen van de Wijnpers, samen met gedeputeerde Karin Jiroflée en de Groendienst van Leuven, voor aanplantingen rond het speelplein van de Scouts in Wilsele.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel