De Spiegel vzw vierde twintigjarig bestaan van zijn drugontwennings-en behandelprogramma

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de druilerige regen, beklommen onlangs de eerste dappere aanwezigen de berg naar de top waarop het gebouw staat van De Spiegel vzw, drugontwennings-en behandelcentrum. Zij vierden hun twintigjarige bestaan met een ‘hachelijke’ studiedag.

In de voormiddag werden er lezingen gegeven over ‘Risicovol Gedrag’. Het thema werd zowel vanuit onderzoeks-, filosofisch, als klinisch en pedagogisch veld belicht. Mevrouw Inge Temmerman, directrice, verzorgde de inleiding. Tussen de middag werden de genodigden getrakteerd op het risicovolle en halsbrekende gedrag van een evenwichtsacrobaat. Hij manoevreerde op een metershoog touw dat tussen het Spiegelgebouw en een boom in het park opgespannen was.

Na de middaglunch kwamen de cliënten én de zon op het voorplan. Een prettige sport-en spel ‘kruiwagenrace’ zorgde voor veel élan onder de teams. Een zeepschans beklimmen blijft altijd een topper om mee af te sluiten. Moe, vrolijk en voldaan keerden alle teams huiswaarts, sommigen naar instituten vlakbij, sommigen moesten nog een uurtje rijden.

“Wij kijken terug op een geslaagde viering van ons twintigjarig bestaan. Zo lang het nodig is, zullen wij ons met even veel gedrevenheid de volgende jaren inzetten”, klonk het bij De Spiegel, gevestigd in de Pellenbergstraat in Kessel-Lo. Voor meer informatie over de behandelingsprogramma’s, kan u terecht via het telefoonnummer vermeld op hun website https://despiegel.org/nl/home/

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer