De Nagel Louis Tobback (sp.a): “Ze hebben ons iets wijsgemaakt!”

Bart Mertens
1 jaar geleden
273 Views
door Bart Mertens

In de rubriek De Nagel gaat Leuven Actueel op zoek naar een opmerkelijke uitspraak. Deze keer liet Louis Tobback (sp.a) zich opmerken door uit te halen naar de vliegroute Leuven Rechtdoor. “Men heeft ons destijds iets wijsgemaakt en nu zitten we ermee”, klinkt het.

De Leuvense politiek spant samen tegen vliegroute Leuven Rechtdoor. Samenspannen is uiteraard een lelijk woord maar het komt erop neer dat alle politieke partijen met uitzondering van het Vlaams Belang een motie hebben gestemd tegen de uitbreiding van de luchthaven van Zaventem. Sp.a, Groen, CD&V, N-VA en Open Vld zijn niet per definitie tegen die uitbreiding maar wel tegen de gevolgen ervan indien vliegroute Leuven Rechtdoor behouden blijft. Burgemeester Louis Tobback (sp.a) nam naar goede gewoonte het voortouw en windt er geen doekjes om.

“De luchthaven kan pas uitbreiden mits strenge voorwaarden”, zegt burgemeester Tobback. “Men heeft ons destijds iets wijsgemaakt over vliegroute Leuven Rechtdoor en nu zitten we ermee. Ik ben in het bezit van een rapport waarin zwart op wit staat dat het minder veilig is in vergelijking met vroeger omdat de vliegtuigen nu dezelfde route gebruiken om te landen en om op te stijgen. Bovendien voedt vliegroute Leuven Rechtdoor de lawaaihinder in onze regio. De uitbreiding van de luchthaven van Zaventem zal invloed hebben op de levenskwaliteit in de Leuvense regio. Indien vliegroute Leuven Rechtdoor behouden blijft, is er geen sprake van een redelijke spreiding.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens